כשהעולם נסגר בתגובה למגיפה, רק קומץ עסקים נותרו חיוניים - חנויות מכולת היו אחת הקריטיות ביותר. קמעונאים ומותגים נרתעו להסתגל למציאות חדשה, שבה הביקוש להזמנות ומשלוחים מקוונים זינק ומסעדות וברי יין נסגרו ללא הגבלת זמן.

למרות השינויים הרדיקליים הללו, סקר עקבי על ידי Shopkick מאז מרץ 2020 הביא לחישוב ש-93% בממוצע מהאמריקאים קנו באופן עקבי בחנות של פריטים חיוניים. זה מראה על העדפה של צרכנים רבים לפשטות ולמוכרות של מכולת מסורתית.

כשההגבלות מתגברות ורבים מתחילים לחזור לסביבת קמעונאות "רגילה", היכן השינויים מהשנה האחרונה משאירים את מובילי הקמעונאות? בעוד שלבנים ומרגמה רחוקה מלהיות מתה, יש לדמיין אותה מחדש. קמעונאים צריכים לבצע התאמות כדי לשמור על קונים מעורבים ומרוצים בחנות, תוך שהם ממשיכים לענות על הצרכים של קונים שהתרגלו להזמין באינטרנט למשלוח או לאיסוף בשוליים.

תמיכה במעבר לריבוי ערוצים

 

ארגון מחדש של השטח הפיזי של החנות לא רק משמש כהזדמנות לשיפור המכירות, אלא הוא עוזר להפוך את חווית הקנייה בחנות לנוחה ויעילה יותר. יצירת מרחב המוקדש לשיפור חווית הצרכן מעודדת אותו לחזור ולהמשיך לבצע רכישות.

כאשר חושבים כיצד לשפר את המרחב הפיזי של חנות, קמעונאים חייבים לשקול את המגמות הצרכניות הנוכחיות ואת אורך החיים שלהן, כמו העלייה המהירה בפופולריות של BOPIS ושירותי קליק-ואסוף. בעוד שהאסטרטגיות הקמעונאיות הללו הפכו פופולריות במהלך השנה האחרונה, הן הובילו לעתים קרובות למדפי חנויות מדולדלים ובסופו של דבר לחוסר שביעות רצון של לקוחות. כדי להבטיח שלקוחות יקבלו את הזמנות ההקלקה והאיסוף שלהם בהמשך, חלק מהקמעונאים פנו לייעוד מחדש של שטח פיזי. הם יצרו אזורים ייעודיים לעיבוד, אחסון וחלוקת הזמנות בחנות.

קמעונאים גם החלו ליישם פתרונות שיעזרו לעמוד ביעילות רבה יותר בביקוש המקוון. לדוגמה, חלק מהקמעונאים הציגו "חנויות אפלות", שבהן חנויות פיזיות שמורות כמרכזי הפצה קטנים המוקדשים אך ורק לתמיכה במשלוח עד הבית ובאיסוף לקוחות. חלק מהקמעונאים החלו גם בניסוי טכנולוגיות מתקדמות בתוך חנויות אלה, כמו תכונות איסוף אוטומטיות בצד המדרכה , כדי להקל על קונים ונהגי משלוחים לאסוף הזמנות מבלי לעזוב את הרכבים שלהם. אלו הן רק כמה דוגמאות לאופן שבו קמעונאים משתמשים במרחב הפיזי ולעתים קרובות בטכנולוגיה כדי לשמור על שביעות רצון הלקוחות.

מחזיר חוויות

כשהמדינה מתחילה להיפתח מחדש והתנועה בחנויות חוזרת לרמות רגילות, מותגים וקמעונאים מתחילים להחזיר מרכיבים חווייתיים של החנות הפיזית , ומאפשרים שוב ברים בשירות עצמי, ישיבה אישית במסעדות בחנות, תחנות דגימה ועוד. החייאה של תוכניות הדגימה ומגרשי המזון היא חיונית לעידוד רכישות דחף והגדלת סלים, כמו גם ליצירת חווית חנות חיובית לקונים. עם זאת, הדגמות ודגימה אקטיבית לא יחזרו ללא אתגרים.

גיוס ותחזוקה של כוח עבודה יציב תמיד היה בעיה עבור תעשיית הקמעונאות, אך השפעת המגיפה החמירה עוד יותר את הבעיה הזו. בשנת 2020, הענף חווה 57.3% תחלופת עובדים ממוצעת. על מנת לתמוך בהחדרה מחדש של שירותים חווייתיים כמו תחנות דגימה, קמעונאים צריכים לשקול יישום פתרונות מודרניים וגמישים לכוח העבודה. אחת הדרכים לעשות זאת היא להביא כוח עבודה קמעונאי לפי דרישה. עם רמות גיוס מתאימות, מותגים וקמעונאים יוכלו להסתגל לשינויים ולתחייה של תוכניות חווייתיות עם פחות סיכון של עבודה יתר על הצוות הקבוע שלהם, ליצור מורל חיובי יותר של כוח העבודה ולשמור על לקוחות מרוצים.

שימוש בטכנולוגיה כדי לדמיין מחדש את החנות הפיזית

עם השינוי בהתנהגות הצרכנים כתוצאה משנת שהייה בפנים, קונים רבים כבר לא רוצים להמתין בתור או לעמוד בחלל צפוף עם זרים. זה תלוי בקמעונאים להיות יצירתיים ולמצוא דרכים חדשות לספק חוויות טובות יותר בחנות.

קמעונאים רבים אימצו טכנולוגיות חדשות כדי להיות חדשניים יותר ברמת החנות. הם מיישמים פתרונות מוכרים יותר כמו קופה ללא קופאים, תוך שהם מסתכלים על התקדמות עדכניות יותר כמו רובוטים בחנות ועוזרים בחנות המופעלים באמצעות קול. יש וממשיך להיות זינוק בעניין והביקוש לטכנולוגיה שלקוחות עשויים שלא להבחין בחנות, כגון dynamic merchandising כלים ופתרונות ניטור מדף. בעזרת כלים אלה, קמעונאים מחפשים לבצע שינויים נחוצים בחנות הפיזית בהתבסס על התנהגות צרכנים ומגמות בזמן אמת. מותגים יכולים גם להשתמש בנתונים לתכנון קטגוריות, מה שמאפשר להם לצפות מבחר מוצרים, לנהל משא ומתן על שטח קטגוריה עם קמעונאים ולזהות הזדמנויות בחנויות.

קמעונאים מצליחים מבינים את החשיבות של נתונים כדי לספק את צרכי הצרכנים בזמן הנכון ובמקום הנכון. עם יותר נתונים בצורת גישה לתובנות עדכניות על תנאי המדף והחנות, קמעונאים יכולים לזהות אילו מוצרים מניבים את הביצועים הטובים ביותר, מה שמאפשר להם לעצב מחדש את החלל שלהם ולמקם מוצרים פופולריים במקום הנוח ביותר לקונים.

קניות בחנות כאן כדי להישאר

כשהעולם עובר לחיים שלאחר המגפה, הלבנים נכנסות לתחייה מחדש. בעוד הקניות המקוונות עלו במהלך שיא המגיפה, לאחרונה Shopkick הסקר מצא שרוב האמריקאים מרגישים יותר נוח לקנות בחנות. יש לדמיין מחדש את החנות הפיזית על מנת להתאים לנוחות של אפשרויות קניות מקוונות שהצרכנים גדלו לצפות להם במהלך השנה האחרונה. כדי ליצור חווית קניות מפתה וחיובית בחנות, קמעונאי מכולת צריכים לאמץ את הטכנולוגיה ולדמיין מחדש את החלל שלהם. על ידי כך, קמעונאים ללא ספק יוכלו לעמוד בקצב של מתחרים דיגיטליים ולשמור על הלבנים בחיים.

מאמר זה הופיע לראשונה בפורבס .